Jag är jättesugen på att måla/rita vampyrer nu! Har alltid gillat vampyrer men glömt bort dom lite, nu har jag fått nytändning! Måste ta mig lite tid i helgen och måla eller åtminstone rita lite vampyrer. Dom är klyschiga, men ack så fina :)
Här är en gammal bild. Jag gjorde den 2010 tror jag, när jag satt på Rithuset som intern. En kompis ställde upp som modell så att det blev extra bra anatomi, målartekniken däremot har blivit långt mycket bättre sedan dess, tack och lov ;)
***ENG***
I really feel the urge to draw/paint vampires now! I've always liked vampires but have forgotten about them a bit, but I've been glamered! I just have to take me some time this weekend to paint or at least draw some vampires. They are a bit cheesy, but oh so pretty!
Above u can see an old painting, from 2010 I think, when I was an intern at Rithuset. The anatomy went great thanks to my friend and model, but the painting technique has improved alot, thank goodness. ;)
fredag 5 april 2013
onsdag 3 april 2013
Blyertsteckning på arbetstid!
I art-teamet på jobbet har vi bestämt att eventbilderna till ett av våra spel ska ritas traditionellt, lotten faller på mig, kommer sitta några veckor och teckna bilder med blyerts och blå-penna hela dagarna - woho! :D Så skönt att få gå tillbaka till där jag började, till det mer intima pennan och pappret. Digitalt måleri blir aldrig lika personligt och nära för mig som en pensel mot en duk. Ska dessutom bli skönt att inte behöva stirra in i ett ljus (skärmen) hela dagarna. däremot måste jag försöka komma på hur i hela friden jag hela livet lyckats sitta bekvämt medan jag tecknar vid ett bord, haha. Dessutom fick jag lyxa till det lite och gå och handla lite material; sprillans stiftpenna, stift, sudd, pennvässare mm. Älskar mitt jobb <3
Efter jobbet tränade jag ihop med en tjej från jobbet, det kändes väldigt skönt efter första dagen hukad över teckningar. Det var kul att träna med henne, hon ville se hur jag tränade och det är alltid kul att försöka förklara vad man gör eftersom man då förstår mer av vad man egentligen gör och vad man kan förbättra. Tror att vi båda kommer att ha träningsvärk både här och där, jag eftersom jag nog stajlade lite och hon för att hon gjorde övningar hon inte är van vid. Nu ska iaf jag och sambon mysa ner oss i soffan och kolla 5:e avsnittet av Vikings! <3
Efter jobbet tränade jag ihop med en tjej från jobbet, det kändes väldigt skönt efter första dagen hukad över teckningar. Det var kul att träna med henne, hon ville se hur jag tränade och det är alltid kul att försöka förklara vad man gör eftersom man då förstår mer av vad man egentligen gör och vad man kan förbättra. Tror att vi båda kommer att ha träningsvärk både här och där, jag eftersom jag nog stajlade lite och hon för att hon gjorde övningar hon inte är van vid. Nu ska iaf jag och sambon mysa ner oss i soffan och kolla 5:e avsnittet av Vikings! <3
tisdag 2 april 2013
Veckans naglar - True Blood
För att kunna se de sista säsongerna av True Blood tillsammans så måste sambon kolla ikapp några säsonger, inte mig emot, det är kul att kolla om den från början! På jobbet lyssnar jag på ljudboken "Låt den rätte komma in", har sett filmen förut så det är intressant att lyssna på boken bakom filmen. Med så många vampyrer runt mig fick jag idén till veckans naglar! Jag valde att gå efter introt till True Blood, röd bakgrund och mörkröda (svarta) detaljer. Se exempel HÄR. Såhär blev det:
Jag googlade runt lite för att kolla på andras naglar med vampyr-tema och hittade en tutorial på blodstänkta naglar. Ny teknik? Måste provas! ;) Började med att grunda, röd topp på alla förutom en nagel som jag målade helt i rött. Sen tog jag (enligt tutorialen) ett sugrör som jag klippt av på mitten och doppade det i en klick svart nagellack som jag hällt ut på ett kuvert. När jag kunde se en hinna bildas över nedre öppningen på sugröret höll jag mynningen över den helt målade nageln och blåste i sugröret, det skapar då stänk-effekten, kul grej som måste övas på! När jag gjort det på två naglar målade jag ett smalt svart streck under de röda topparna. När allt torkat lackade jag med överlack, ta-da! :)
Jag googlade runt lite för att kolla på andras naglar med vampyr-tema och hittade en tutorial på blodstänkta naglar. Ny teknik? Måste provas! ;) Började med att grunda, röd topp på alla förutom en nagel som jag målade helt i rött. Sen tog jag (enligt tutorialen) ett sugrör som jag klippt av på mitten och doppade det i en klick svart nagellack som jag hällt ut på ett kuvert. När jag kunde se en hinna bildas över nedre öppningen på sugröret höll jag mynningen över den helt målade nageln och blåste i sugröret, det skapar då stänk-effekten, kul grej som måste övas på! När jag gjort det på två naglar målade jag ett smalt svart streck under de röda topparna. När allt torkat lackade jag med överlack, ta-da! :)
måndag 1 april 2013
Nordupplänska äventyr (konst, inredning, kossor och slott)
Idag for vi (jag, sambon, mamma och bästa kusinen) runt på Konst
på väg, konstutställare på olika platser i norduppland. Det fanns
mycket fint att titta på också utöver konsten! :) Erik Sahlström
institutet i Tobo bjöd på en tapet matchad med en grön bröstpanel,
kombinationen kändes klassisk och trygg, lite som en gammaldags
julklapp. En gård i Vendel hade fina kossor som bökade med höet i
solskenet. Spannstallet på Örbyhus slott matchade vita tak med gula
väggar, brun bröstpanel, svarta gjutjärnsdetaljer och sadlar.
Slottet själv stod sig ståtligt som alltid, speciellt i det
strålande vädret vi hade!
Två favoriter från Konst på väg är Sture Hogmark med fina naturmotiv i olja och Marcel van Helvoort med häftiga, närgångna och drömska naturfotografier!
Nu är vi alldeles trötta och har just kollar på säsongsstarten av Game of Thrones, dags att sova i vår egna säng, imorrn är det tillbaka till världens bästa jobb som gäller! <3
Två favoriter från Konst på väg är Sture Hogmark med fina naturmotiv i olja och Marcel van Helvoort med häftiga, närgångna och drömska naturfotografier!
Nu är vi alldeles trötta och har just kollar på säsongsstarten av Game of Thrones, dags att sova i vår egna säng, imorrn är det tillbaka till världens bästa jobb som gäller! <3
Lax med kryddtäcke & Bulgur med spenat
Nu har vi kommit hem efter
äventyr i norduppland, men till vår besvikelse kom vi på att vi
inte har några matlådor till morgondagens lunch! Jag funderade på
vad jag skulle kunna tänka mig att köpa för lunch imorgon men kom
fram till att jag nog vill äta fisk och att jag aldrig hittat någon
bra lunch-fisk ever. Så jag tog till ett säkert kort som mer eller
mindre lagar sig självt: Lax med kryddtäcke och bulgur med spenat.
Du behöver:
Lax (fryst)
Kryddor (dill, koriander, citronpeppar, chili, cayennepeppar, örtagårdskrydda och havssalt)
Bulgur
Hackad spenat (fryst)
Tillbehör (brysselkål, minimorötter, sås som tex creme fraiche franska örter)
Tillagning:
Lägg laxen i en form, krydda laxens ovansida med alla kryddorna. Laga i mitten av ugnen på ca 175 grader tills laxen känns färdig (ca 25min). Under tiden laxen lagar sig själv i ugnen kokar du bulgur på spisen och tinar spenat i micron. När bulguren kokat klart, blanda i spenaten och lite olivolja. Tillbehören kan, lika som kryddtäcket, varieras efter smak och humör. Denna gång valde jag att lägga frysta minimorötter och brysselkål i burkar (de tinar i kylen) och ta med en färdigkryddad creme fraiche (franska örter). Lägg i lådor och kom ihåg att ta med till jobbet, klart! :)
Du behöver:
Lax (fryst)
Kryddor (dill, koriander, citronpeppar, chili, cayennepeppar, örtagårdskrydda och havssalt)
Bulgur
Hackad spenat (fryst)
Tillbehör (brysselkål, minimorötter, sås som tex creme fraiche franska örter)
Tillagning:
Lägg laxen i en form, krydda laxens ovansida med alla kryddorna. Laga i mitten av ugnen på ca 175 grader tills laxen känns färdig (ca 25min). Under tiden laxen lagar sig själv i ugnen kokar du bulgur på spisen och tinar spenat i micron. När bulguren kokat klart, blanda i spenaten och lite olivolja. Tillbehören kan, lika som kryddtäcket, varieras efter smak och humör. Denna gång valde jag att lägga frysta minimorötter och brysselkål i burkar (de tinar i kylen) och ta med en färdigkryddad creme fraiche (franska örter). Lägg i lådor och kom ihåg att ta med till jobbet, klart! :)
söndag 31 mars 2013
Påsk-fika och sol-promenad
Med såhär mycket bakat blir det farligt att ha kvar något hemma så det bästa är ju att få bjuda bort det! :) Fick äntligen användning av de söta godispåsarna från Lagerhaus. En la jag praliner i istället för ett påskägg och två andra fyllde jag med macarons. Vi åkte till min fina kusin som bjöd på en massa god mat och jag bidrog till fikat.
För att smälta all mat och allt socker så tog vi en lugn promenad i snön och solen. Väldigt friskt och fint sätt att umgås på och spralliga barn och hundar blev glada :) Dessutom fick vi syn på några snödroppar, har längtat efter ett sådant vårtecken, nu är det nära - kom våren, kom sommaren!
Nu har vi rundat av med räkmackor. Trötta, mätta och glada! <3
För att smälta all mat och allt socker så tog vi en lugn promenad i snön och solen. Väldigt friskt och fint sätt att umgås på och spralliga barn och hundar blev glada :) Dessutom fick vi syn på några snödroppar, har längtat efter ett sådant vårtecken, nu är det nära - kom våren, kom sommaren!
lördag 30 mars 2013
Påskfabriken i vårat kök!
Jag har spenderat hela, hela
dagen åt att baka. Jag hade tänkt måla påskägg också men tiden
och energin tog slut innan jag hann göra det, nöjd ändå med vad
jag hunnit med :) Jag har gjort: Kokosbitar med papayabotten,
Marsipanpraliner med jordgubbscrisp, Citrontryffel, glaserat
mördegskakor och fyllt macarons. (Om någon undrar över recept,
lämna en kommentar så fixar jag det!)
Citrontryffeln var rolig att göra eftersom jag och sambon provat olika citronpraliner men aldrig varit nöjda och ibland när man ska ha något gjort får man göra det själv. Min variant är gjord på grädde, citronskal och vit choklad.
Marsipanpraliner är kul att jobba med eftersom de är ganska lätta att forma hur man vill och lätta att stoppa saker i efter tycke och smak. Mina är gjorda på marsipan, hushållsfärg och jordgubbsströssel och den här gången doppade i ljus choklad med mörk ringlad choklad.
Kokostopparna är väldigt enkla att göra, bara att röra ihop vit choklad med kokos och hälla i formar (jag har här använt formar jag tagit ur en chokladask), om man vill liva upp dom lite kan man färga vit choklad och hälla som botten. I det här fallet ville jag prova att smaksätta dom, det var en spontan idé så jag hade inga koncentrerade smakämnen jag kunde använda. Jag tog istället papaya-puré ur frysen och lite gul/orange färg. Smaken blev svag, men det skulle kunna bli bra efter några experiment ;)
Mördegskakor är en stor favorit, det här var första gången jag bakat såna själv (vad jag kan minnas) och det är också första gången jag glaserar och äter glaserade mördegskakor. Det var svårt men kul, nästa gång ska jag våga ha mindre vatten i frostingen så att den blir mer lättjobbad, nu flöt den ut så alla detaljer blev tjocka. Men nån gång ska vara den första, det kan bara bli bättre!
Macaronsen fyllde jag med nougat. Blir spännande att se hur dom mår imorgon när dom legat med fyllning ett tag Det är mycket testa och prova med min bakning, men det är ju det roliga, att prova, lära sig något och bli bättre!
Citrontryffeln var rolig att göra eftersom jag och sambon provat olika citronpraliner men aldrig varit nöjda och ibland när man ska ha något gjort får man göra det själv. Min variant är gjord på grädde, citronskal och vit choklad.
Marsipanpraliner är kul att jobba med eftersom de är ganska lätta att forma hur man vill och lätta att stoppa saker i efter tycke och smak. Mina är gjorda på marsipan, hushållsfärg och jordgubbsströssel och den här gången doppade i ljus choklad med mörk ringlad choklad.
Kokostopparna är väldigt enkla att göra, bara att röra ihop vit choklad med kokos och hälla i formar (jag har här använt formar jag tagit ur en chokladask), om man vill liva upp dom lite kan man färga vit choklad och hälla som botten. I det här fallet ville jag prova att smaksätta dom, det var en spontan idé så jag hade inga koncentrerade smakämnen jag kunde använda. Jag tog istället papaya-puré ur frysen och lite gul/orange färg. Smaken blev svag, men det skulle kunna bli bra efter några experiment ;)
Mördegskakor är en stor favorit, det här var första gången jag bakat såna själv (vad jag kan minnas) och det är också första gången jag glaserar och äter glaserade mördegskakor. Det var svårt men kul, nästa gång ska jag våga ha mindre vatten i frostingen så att den blir mer lättjobbad, nu flöt den ut så alla detaljer blev tjocka. Men nån gång ska vara den första, det kan bara bli bättre!
Macaronsen fyllde jag med nougat. Blir spännande att se hur dom mår imorgon när dom legat med fyllning ett tag Det är mycket testa och prova med min bakning, men det är ju det roliga, att prova, lära sig något och bli bättre!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)