Nu har vi kommit hem efter
äventyr i norduppland, men till vår besvikelse kom vi på att vi
inte har några matlådor till morgondagens lunch! Jag funderade på
vad jag skulle kunna tänka mig att köpa för lunch imorgon men kom
fram till att jag nog vill äta fisk och att jag aldrig hittat någon
bra lunch-fisk ever. Så jag tog till ett säkert kort som mer eller
mindre lagar sig självt: Lax med kryddtäcke och bulgur med spenat.
Du behöver:
Lax (fryst)
Kryddor (dill, koriander,
citronpeppar, chili, cayennepeppar, örtagårdskrydda och havssalt)
Bulgur
Hackad spenat (fryst)
Tillbehör (brysselkål,
minimorötter, sås som tex creme fraiche franska örter)
Tillagning:
Lägg laxen i en form,
krydda laxens ovansida med alla kryddorna. Laga i mitten av ugnen på
ca 175 grader tills laxen känns färdig (ca 25min). Under tiden
laxen lagar sig själv i ugnen kokar du bulgur på spisen och tinar
spenat i micron. När bulguren kokat klart, blanda i spenaten och
lite olivolja. Tillbehören kan, lika som kryddtäcket, varieras
efter smak och humör. Denna gång valde jag att lägga frysta
minimorötter och brysselkål i burkar (de tinar i kylen) och ta med
en färdigkryddad creme fraiche (franska örter). Lägg i lådor och
kom ihåg att ta med till jobbet, klart! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar