Jag har spenderat hela, hela
dagen åt att baka. Jag hade tänkt måla påskägg också men tiden
och energin tog slut innan jag hann göra det, nöjd ändå med vad
jag hunnit med :) Jag har gjort: Kokosbitar med papayabotten,
Marsipanpraliner med jordgubbscrisp, Citrontryffel, glaserat
mördegskakor och fyllt macarons. (Om någon undrar över recept,
lämna en kommentar så fixar jag det!)
Citrontryffeln var rolig att
göra eftersom jag och sambon provat olika citronpraliner men aldrig
varit nöjda och ibland när man ska ha något gjort får man göra
det själv. Min variant är gjord på grädde, citronskal och vit
choklad.
Marsipanpraliner är kul att
jobba med eftersom de är ganska lätta att forma hur man vill och
lätta att stoppa saker i efter tycke och smak. Mina är gjorda på
marsipan, hushållsfärg och jordgubbsströssel och den här gången
doppade i ljus choklad med mörk ringlad choklad.
Kokostopparna är väldigt
enkla att göra, bara att röra ihop vit choklad med kokos och hälla
i formar (jag har här använt formar jag tagit ur en chokladask), om
man vill liva upp dom lite kan man färga vit choklad och hälla som
botten. I det här fallet ville jag prova att smaksätta dom, det var
en spontan idé så jag hade inga koncentrerade smakämnen jag kunde
använda. Jag tog istället papaya-puré ur frysen och lite
gul/orange färg. Smaken blev svag, men det skulle kunna bli bra
efter några experiment ;)
Mördegskakor är en stor
favorit, det här var första gången jag bakat såna själv (vad jag
kan minnas) och det är också första gången jag glaserar och äter
glaserade mördegskakor. Det var svårt men kul, nästa gång ska jag
våga ha mindre vatten i frostingen så att den blir mer lättjobbad,
nu flöt den ut så alla detaljer blev tjocka. Men nån gång ska
vara den första, det kan bara bli bättre!
Macaronsen fyllde jag med
nougat. Blir spännande att se hur dom mår imorgon när dom legat
med fyllning ett tag Det är mycket testa och prova med min bakning,
men det är ju det roliga, att prova, lära sig något och bli
bättre!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar