Eftersom
vädret verkar bli kallare igen så tänkte jag
dela med mig av hur jag gör varm choklad. Det är en otroligt fyllig
chokladdryck som man inte behöver så mycket av för att känna sig
nöjd... även då bara minnet av den kan göra en galen... ;) Receptet
avser 2st små portioner och många mått är ca-mått eftersom det
är en dryck som man får dosera lite själv efter vad man gillar.
Riktig
varm choklad på Alines sätt:
Till
drycken:
ca
4,5dl normal-fet mjölk
ca
2-4msk grädde
½
mörk chokladkaka (block går bra)
Till
topping:
ca
1,5dl vispad grädde
ca
2 nypor vaniljsocker
ca
1-2 nypor chilipulver
ca
2 nypor chokladsmulor
Tillagning:
Börja
med att preppa toppingen så riskerar du inte att bränna chokladen.
Vispa grädde och blanda den sen med vaniljsocker. Häll i grädden i
en spritspåse med en tex stor rostyll och lägg det åt sidan. (Man
kan klicka i grädden om man saknar tyllar etc såklart!)
Mät
upp mjölken och grädden i en kastrull och börja värma på låg
värme. Hacka chokladkakan lätt och lägg i den i samma kastrull.
Rör med en visp så chokladen smälter och blandas med mjölken och
grädden. Fortsätt värma den på låg värme och rör om nästan
hela tiden. När chokladen nått en värme som du trivs med är det
dags att hälla upp den i glas/koppar.
Plocka nu fram grädden som du förberett och spritsa i rikligt med
grädde tills det att den syns ovan ytan i ett spritsmönster
(grädden åker lätt ner under ytan när man spritsar – det
betyder legitimt mer grädde i glaset ;) ). Ta sedan några spån
choklad och strö det på toppen av grädden, ta även lite
chilipulver och sprinkla på.
På
bilden har jag serverat chokladen med maränghjärtan bottendoppade i
mörk choklad (ett experiment som tyvärr tydligt visade att jag inte är
kung på maränger ännu...) men chokladen funkar perfekt bara som den är!
Hoppas
du gillar! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar