torsdag 7 mars 2013

Riktig varm choklad! (RECEPT)

Eftersom vädret verkar bli kallare igen så tänkte jag dela med mig av hur jag gör varm choklad. Det är en otroligt fyllig chokladdryck som man inte behöver så mycket av för att känna sig nöjd... även då bara minnet av den kan göra en galen... ;) Receptet avser 2st små portioner och många mått är ca-mått eftersom det är en dryck som man får dosera lite själv efter vad man gillar.


Riktig varm choklad på Alines sätt:

Till drycken:
ca 4,5dl normal-fet mjölk
ca 2-4msk grädde
½ mörk chokladkaka (block går bra)

Till topping:
ca 1,5dl vispad grädde
ca 2 nypor vaniljsocker
ca 1-2 nypor chilipulver
ca 2 nypor chokladsmulor

Tillagning:
Börja med att preppa toppingen så riskerar du inte att bränna chokladen. Vispa grädde och blanda den sen med vaniljsocker. Häll i grädden i en spritspåse med en tex stor rostyll och lägg det åt sidan. (Man kan klicka i grädden om man saknar tyllar etc såklart!)
Mät upp mjölken och grädden i en kastrull och börja värma på låg värme. Hacka chokladkakan lätt och lägg i den i samma kastrull. Rör med en visp så chokladen smälter och blandas med mjölken och grädden. Fortsätt värma den på låg värme och rör om nästan hela tiden. När chokladen nått en värme som du trivs med är det dags att hälla upp den i glas/koppar.
Plocka nu fram grädden som du förberett och spritsa i rikligt med grädde tills det att den syns ovan ytan i ett spritsmönster (grädden åker lätt ner under ytan när man spritsar – det betyder legitimt mer grädde i glaset ;) ). Ta sedan några spån choklad och strö det på toppen av grädden, ta även lite chilipulver och sprinkla på.
På bilden har jag serverat chokladen med maränghjärtan bottendoppade i mörk choklad (ett experiment som tyvärr tydligt visade att jag inte är kung på maränger ännu...) men chokladen funkar perfekt bara som den är!

Hoppas du gillar! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar